Jump to content
Hash, Inc. Forums

Cookie Cut Bug? [work-around]


Tom
 Share

Recommended Posts

Hello Hashers-

Doing a simple "cookie cut" mapping effect and it is not responding like it should. Instead of clean cutting it has a bizarre transparency effect whereby it chunks up the grid (see photo).

I have embedded the simple project if anyone would like to test it. Also attached is the tga image used for mapping in the event it wasn't embedded along with the project.

 

Thanks for any insights!

Tom

CookieRender.jpg

whitee0.tga CookieTest.prj

Link to comment
Share on other sites

Hi Tom,

A:M seems to apply the decal only to patches where any image pixels will be visible.  For most decals that works correctly but for cookie-cutters, the no-image portions are part of the effect.

For Cookie-cutter decals the work-around is to first apply a version of the decal that has no alpha transparency, then swap in the version with the alpha channel.

whiteeNoAlpha.tga

If you have your alternate version loaded into the PWS Images folder, you can make it the image the decal uses by choosing it from the drop down list that appears when you click on the image name in the Decal images folder...

image.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • robcat2075 changed the title to Cookie Cut Bug? [work-around]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...