Jump to content
Hash, Inc. Forums
Walter Baker

Needing some help

Recommended Posts

Greetings Folks, Been a few years since I have worked with my AM so these will probably be stupid questions.

Couple years ago I bought the program ( v. 18.Oo SSE4      2008).

I run a iMac 'High Sierra v. 10.13.6

My problems are 1 I can not import images for Rotoscopes or backgrounds

                               2 When ready to save I can not choose a name or a location to save at. (see attached image)

Any suggestions? Please....

Thanks

Animation MasterImage001.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like a permission problem to me.

I am not a Mac guy, but I know that there are some kind of permission settings for programs, right?
I can only set you on that track and can't really tell you how to do it, but maybe it already helps?

Otherwise someone else here is surely going to know how to do it.

Best regards
*Fuchur*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's a tidbit from Mark Largent.  It doesn't sound exactly like your problem but give it a try...

Quote

 

...Typically problems surface during times when A:M directly communicates with the Finder (Opening a file, Saving As, etc.) The necessary window (like the Open dialogue box) doesn't make itself clickable. It appears greyed out, as if it was in the background. Clicking on it or other windows in A:M, can put that window behind other windows, making it inaccessible. At that point, nothing will work and all you can do is Force Quit A:M.

The workaround is to immediately switch to another open application when you first get the Open dialogue box and then switch back to A:M and it behaves normally. (I suspect this will fix the Mac User's problem, too.)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys, Im sure its some simple quirky thing, sooner or later Ill figure it out or work around it.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Wally,

This is a common glitch in the Mac version. The workaround is to switch to another app and then back to A:M. I use CMD-TAB to open the app switcher and I usually go to Mail, since it's usually open and seems to work every time. Once I'm in Mail, I do the same thing to go back to A:M and you'll find that it's not greyed out anymore. I almost do it out of second nature these days.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problems solved, I just Reinstalled and updated......

All is well with the world now...

Thanks for the help Gang....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...