Jump to content
Hash, Inc. Forums
Sign in to follow this  
fae_alba

2008 Rig - Mirror bones didn't quite work

Recommended Posts

I've been cooking Papa Bear's rig low and slow for quite some time, adding cp weights, a face rig etc. Finally I got to a stage where I felt it was time to finalize things and executed the mirror bones plug in (2008 rig btw). Once I did this per the instructions, I noticed right away that the eye, ear, lip bones I added did not mirror. Upon further investigation I also noticed that the fan bones for the arms and legs, as well as the shoulder bone didn't mirror either.

 

Well, as another bear once muttered, "Oh bother!"

 

If anyone might give a look and offer up some hints I'd appreciate it.

PappaBear2008RigFinal_7_2008_PostInstallRigV22pre_mirrorbones.mdl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, first thing, the bones in the face need to be renamed with Right in their name, not Left. Also, move the base of the lip bones to the right of center. As for the fan bones not mirroring, that usually means you are not using the correct settings in the mirrorbone plugin. Most of the time it's not using a capital R in Right and a capital L in Left in the plugin dialog.

 

I also see some of the spine bones are being mirrored, which they shouldn't. Check the spine bones to make sure they are set to 0 on the X and Z axis'. (start and end)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok, first thing, the bones in the face need to be renamed with Right in their name, not Left. Also, move the base of the lip bones to the right of center. As for the fan bones not mirroring, that usually means you are not using the correct settings in the mirrorbone plugin. Most of the time it's not using a capital R in Right and a capital L in Left in the plugin dialog.

 

I also see some of the spine bones are being mirrored, which they shouldn't. Check the spine bones to make sure they are set to 0 on the X and Z axis'. (start and end)

 

Goog God, how the hell did I miss the bone naming screw up! Well slap me upside the head and color me stupid! I'll work this out and let you all know!

Share this post


Link to post
Share on other sites

the key is the settings...the search string boxes were all lower case and not Camel Case...fixed that and viola! she woiked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...