Jump to content
Hash, Inc. Forums
Shelton

Hair and v 19

Recommended Posts

Before I put in a bug report, I wanted to check to see if others are having issues with hair and ao and version 19. Any hair settings I make to the hair results in a carpet like tender when AO is used.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems to be working or me, but I would have to have time to let the renders finish...I'll try again tomorrow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems to have something to do with the thickness. If I increase the thickness the "carpet" look is lessen. I have been using .015 thickness and have applied ao. I will upload a pic

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made a few tests your sample in v19, still using the same 0.15 thickness and Jitter set to 100%

 

 

 

1 pass

LoydTest_01_000.jpg

 

 

3 passes

LoydTest_03_000.jpg

 

 

16 passes

LoydTest_16_000.jpg

 

 

64 passes

LoydTest_64_000.jpg

 

 

256 passes

LoydTest_FF_000.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been using the standard hair thickness (.039, if I remember correctly), but I add an image of some hair strands I painted in the material. It looks better, but it will increase your render time because of the transparency.

 

Hope that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...